Hvad er en bogholders pris?

Hvad koster en bogholder?

Når man skal ud at have en ny bogholder, er der mange parametre, som du skal tage stilling til. De fleste kender du ikke til og det interesserer dig formentlig heller ikke. En af de parametre som formentlig interesserer dig, er en bogholders pris. Men hvad er prisen egentligt? Og hvorfor er den ene dyrere end den anden?

Hvad er en bogholders pris?

 

Hvad er bogholderens prisniveau?

En bogholders pris ligger typisk mellem 350,- & 600,- pr. time ex. moms afhængigt af hvor dygtige de er, og hvor i landet de bor. Du kan risikere at en billig løsning bliver dyr på sigt, hvis de ikke er dygtige nok. Hvis de laver fejl eller ikke er opmærksomme på nye love og regler.

Hvis timeprisen er billigere end 350,-, skal det være et faresignal. Bogholderen kan sagtens være fin til dine behov, men prisniveauet er dernede, hvor det kan være svært at drive en forretning. På den anden side kan en bogholder til 600,- pr. time være overkvalificeret til dit behov, og du kan derfor vælge en billigere løsning.

En dyrere bogholder kan i mange tilfælde også hjælpe dig med dit årsregnskab og skat, så du kan spare udgiften til en revisor. Alternativt kan de lave en bedre årsafslutning, så din revisor sparer tid på gennemgang af dit bogholderi.

Så der er mange ting, at tage stilling til, når du skal vurdere din kommende bogholders pris. En god idé er derfor også at følge din mavefornemmelse.

 

Men hvad skal du så kigge på, når du kigger tilbuddene igennem?

1. Er alt med i tilbuddet?

Når du så får tilbuddet skal du sikre dig, at de har taget højde for det hele i tilbuddet. Så du ikke kun kigger på din kommende bogholders pris, men også hvilke ydelser de har medtaget.

Hvad skal du selv sørge for? Og hvad sørger bogholderen for?

 

2. Hvor effektiv er bogholderen?

Et tilbud med en timepris er ikke nok, da bogholderen med den billige timepris måske tager længere tid om opgaven end bogholderen med den dyrere timepris. Så bogholderen med den dyrere timepris muligvis er billigere i sidste ende.

Kig derfor på deres tidsforbrug og den samlede udgift.

 

3. Kan du få en garanti for din kommende bogholders pris?

Får du en garanti på bogholderens pris? Alt for mange oplever desværre tit at prisen bliver meget dyrere end de regnede med.

Det skyldes, at det kan være svært for bogholderen at estimere tidsforbruget, og der tit kommer ekstra opgaver oven i. Den hænger derfor sammen med punkt 1. Hvis bogholderen har lavet et detaljeret tilbud, og du er tryg ved, at han/hun har taget højde for det hele, er du godt på vej.