Den Digitale Bogholder

Hr. Regnskabsfører Andersen som

Den Digitale Bogholder

Regnskabsføren, som den digitale bogholder, er på jagt efter det 100% automatiserede bogholderi. Et bogholderi hvor tastaturet kan smides ud, og han i stedet kan sende gode vibes ud til sine kunder. Selvom han er en digital bogholder, er han desværre ikke 100% automatisk – endnu.

Okay. Indrømmet. Jeg har lavet en case omkring mig selv, fordi jeg synes, at jeg har et ret fedt setup. Muligvis er der fare for ananas i egen juice. But so be it. Det er i en højere sags tjeneste.

Men før du får alle detaljerne, hvad følger der så med i en såkaldt digital forretning?

Fordi resten af forretningen er også digital.

Det er en historie om, hvordan du kan bruge vores tids udvikling til et leve på en helt ny måde.

“Slippe fri af 8-16 jobbet.”

En historie omkring hvordan du får en større personlig frihed.

En historie omkring at tage din laptop og arbejde hvorfra du nu har lyst.

“For hvorfor skal man møde op på et kedeligt kontor, hvis man kan sidde på en alpetop, Bahamas eller sågar Ærø?”

En tid hvor man kan hente sin børn tidligt og samtidig nå en dukkert i det store ocean.

“Fordi det er mit liv som digital selvstændig.”

Den digitale bogholder

Det er en forretning, som er optimeret til den digitale tidsalder, og som hele tiden bliver finjusteret.

“Hele 73% af alle Regnskabsførens posteringer bliver bogført automatisk.”

Hvordan kan det lade sig gøre? Og hvad skal bogholderen så lave?

Jeg vil svare på det sidste først:

Bogholderen skal i stedet bruge sin tid på at kontrollere om alt er korrekt (funktionen som controller), holde øje med de sårbare områder i forretning og følge virksomhedens økonomiske udvikling for at kunne rådgive ledelsen.

Arbejdet bliver flyttet fra tastearbejde til opgaver, som kan mærkes på bundlinjen.

Hvordan kan det lade sig gøre:

Regnskabsføren bruger følgende systemer til sin bogføring:

Regnskabsprogram til den digitale bogholder
Automatisk bogholderi med Pleo

E-conomic regnskabsprogram er byggepladen, hvor man sætter alle byggeklodserne på (de eksterne systemer). Og vha. en automatisk bankafstemning og machine learning kan E-conomic selv foreslå, hvor de sidste bankposteringer skal bogføres. Link til E-conomic.

FarPay har gjort bogføringen, opkrævningen og rykkerprocedurerne 100% automatiske. De kan tilmed selv trække pengene hos kunderne via Nets’ Leverandørservice. Når den digitale bogholder har sendt en faktura, kan han blot læne sig tilbage, og FarPay klarer resten. Link til FarPay. Læs også min anden case omkring hvordan en kunde har modtaget 40 % af deres betalinger samme dag, som fakturaen bliver sendt ud vha. det rigtige setup. Læs den her.

Roger & Pleo bliver brugt til at betale regningerne og bogføre kortkøb. Helt automatisk. Regnskabsføren bruger samme opsætning som hos kunden Marieke fra Hjertemod. Læs om hendes opsætning her. Og et link til Roger & Pleo.

Resten af den digitale forretning

Selvom Regnskabsføren er den digitale bogholder, er der stadig en meget tungt administration ved at drive et eksternt bogholderi.

En hvidvaskningslov som skal overholdes = en masse kontrakter som skal underskrives. Altså printes, underskrives, scannes og sendes. Samt opbevaring af sygesikring og kørekort.

Databehandleraftale og persondatapolitikker som skal sendes og godkendes af kunden.

Årsregnskaber som skal underskrives inden indberetning.

“Det er meget print, signering og scanning…..”

MEN, der er et stort MEN. Der er 2 systemer, som bruger den nyeste teknologi i deres kamp imod printeren. Nemlig:

ContractBook har gjort kontrakthåndtering nemt som en leg. Jeg skal bare oprette mine skabeloner og sætte informationerne på modtageren ind. Modtageren kan derfor blot underskrive via e-mail og en sms-kode. De har endda en Zapier integration, så jeg skal blot trykke på 1 knap i Podio (projektstyring) og kontrakterne bliver sendt afsted. Link til ContractBook.

Penneo er digitale underskrifter med Nem-ID. Det fungerer rigtig godt til individuelle dokumenter såsom årsregnskaber, og når kundernes skal legitimeres. Kunden modtager årsregnskaberne og CPR-valideringerne på mail, og de skal blot signere vha. deres Nemid. De slipper derfor også for at sende en kopi af deres sygesikring og kørekort. Link til Penneo.

“Begge løsninger fuldender den digitale bogholder i sin kamp imod tastearbejdet.”